24 квітня – Всесвітній день захисту лабораторних тварин! Приєднуйтесь!

Його відзначають уже сорок років поспіль. Увесь цей час активісти закликають людей бути гуманними до тварин та не ставити на них екперименти. Тільки подумайте, щороку під час різноманітних дослідів їх гине 150 мільйонів (!!!).
Зазвичай на тваринах випробовують косметику, медикаменти чи методи лікування. Наприклад, на кроликах можуть тестувати засоби для краси. Тільки не думайте, що йому просто на лапку наносять крем. Насправді все дуже сумно. Після таких екпериментів тварини важко хворіють або гинуть. Захисники природи вважають ці досліди даремними, адже на тварин той чи інший засіб може подіяти інакше, аніж на людину. Тому вони радять проводити експерименти, застосовуючи новітні методи. Так вже зробила одна зі світових косметичних компаній – багато років вона тестує свою продукцію на штучній шкірі.
Про захист тварин дбають і провідні компанії, які виготовляють їжу та засоби догляду для домашніх улюбленців. І це так природньо, адже вони допомагають дбати про здоров’я братів наших менших. Звісно ж, виробники не можуть повністю відмовитись від використання м’яса. Бо домашні улюбленці здебільшого – це хижаки, і їм життєво необхідний білок. Утім добувати сировину компанії намагаються гуманно. Вони відмовляються від будь-яких жорстоких методів. Про що йдеться? Тварин перед забоєм тримають у хороших умовах, їх добре годують та безболісно вбивають. А для виробництва рибних консерв, скажімо, компанія “Schesir” використовує лише два види тунця і тільки тих, які досягли зрілого віку.
Як дізнатись, що виробник дбає про охорону тварин? Про це зазвичай вказують на упаковці. Позначки бувають різні. Найчастіше можете побачити напис “cruelty free”, який означає, що виробник не застосовує жорстокі методи.
Купивши таку продукцію, ви зробите одразу дві хороших справи – подбаєте про здоров’я свого улюбленця, інших тварин та екологію! Повірте, творити добро – просто і приємно!