Телефонуйте: 044-490-31-00 09-20 Пн-Пт    
0

Статті

Дирофіляріоз – смертельно небезпечна хвороба для собак та котів

Домашній улюбленець став млявим, важко дихає, кашляє, виглядає слабким – швидко зверніться до ветеринарного лікаря, адже це може бути дирофіляріоз. Цей страшний діагноз – паразитарна хвороба, якою тварину, а подекуди й людину, заражають комарі. Одні дирофілярії можуть локалізуватися під шкірою, інші – в серці. Для котів та собак більш актуальне друге.

 

Як саме відбувається зараження дирофіляріозом?
 


 

 

 

Тварина починає хворіти після укусу комарами, які заражені мікрофіляріями (личинками). Спершу комаха сама інфікується від хворої тварини й далі стає рознощиком «зарази». Вже в організмі тварини протягом 10-28 днів мікрофілярії розвиваються. По тому личинки мігрують організмом і оселяються під шкірою або в серці, де вже виростають у дорослих паразитів. Далі гельмінти розмножуються, після чого мікрофілярії знову ж таки «підхоплює» комар.

 


 

 

Пік дирофіляріозу припадає на літо, оскільки ключову роль під час зараження відіграють комарі. Саме тому цієї пори особливо небезпечно перебувати в місцевостях з високим рівнем вологості, а особливо, біля водойм. Але будьте пильними й в інші сезони, адже комарі часто люблять оселятися в приміщеннях, скажімо, в підвалах.

 

ЯКІ Ж СИМПТОМИ ДИРОФІЛЯРІОЗУ?


  • Загальна слабкість
  • Погіршення апетиту
  • Сухий кашель, який посилюється після фізичних навантажень
  • Погана робота серця, нирок та печінки
  • Порушення роботи нервової системи (скажімо, параліч кінцівок)
     



 

 

Встановити точний діагноз дуже складно навіть ветеринарним лікарям. Якщо є підозри – призначають аналізи. Лікують дирофіляріоз медикаментами або ж хірургічно. Боротьба з хворобою може тривати кілька місяців. У важких випадках можлива смерть.

А тому найкращий варіант для вашого улюбленця – запобігти хворобі  за допомогою профілактики. Захистіть собаку й кота надійними засобами проти цих небезпечних паразитів. Важливо це зробити вчасно – обов’язково з березня до жовтня, коли комарі найактивніші. Проте знову ж нагадуємо, що паразити можуть спокійно жити у вологих приміщеннях навіть лютої зими.

 


 

 

Який препарат дійсно надійно захистить вашого улюбленця від смертельного зараження? Краплі на холку та спреї працюють зовні, контактно. Тобто, ектопаразити торкаються шкіри чи шерсті, далі йде хімічна реакція, а як наслідок – в нервовій системі паразита відбувається збій і він гине, так і не вразивши тварину.

Sentry Natural Defense – препарати на основі натуральних ефірних олій з рослин-інсектицидів. Їх дія полягає у тому, що вони блокують нейротрансмітер октопамін у комах, ефективно захищаючи, зокрема, від комарів.

 

 

До того ж ці засоби надзвичайно важливі для тварин, які переживають особливі періоди – вагітність, хворобу, лактацію, дуже молоді чи літнього віку.

 

Про переваги цих засобів ми вже писали в попередніх блогах.

Для захисту саме від комарів радимо краплі на холку та спреї. Перші ефективно захищають тварину протягом 4 тижнів. Коли тварина оброблена краплями, паразит гине під час контакту. Другий засіб допоможе, якщо захист потрібен терміново. Спрей настільки безпечний, що ним можна обробляти тварину частіше рекомендованого. Застосовуйте засіб двічі на тиждень або ж щоразу після купання.

 


 

 

Головною особливістю засобів Sentry Natural Defense є те, що ви можете використовувати їх додатково до будь-яких інших препаратів без страху передозування. Тим більше, що багато засобів захищають лише від бліх, кліщів чи вошей, але не діють проти комарів.

Спокійно посилюйте захист улюбленця, комбінуючи Sentry Natural Defense з будь-якими нашийниками, краплями на холку, спреями й таблетками від бліх і кліщів.

Відгуки про краплі та спреї від бліх, кліщів та комарів Sentry Natural Defense:

«Знайшла порятунок від серпневих кусючих мух та комарів! Довелося коту Баксу поділитися спреєм Sentry Натуральний Захист. Тепер і він, і я задоволені, а головне – у складі немає хімії та діє практично на всіх комах»,

– СВІТЛАНА, ВЛАСНИЦЯ КОТА БАКСА.

«Sentry Натуральний Захист спрей – це ідеальний засіб від цих гидких і надокучливих паразитів.  Подобається, що на натуральних оліях, запах приємний. Спочатку обробляла тільки кота, але потім почитала відгуки, що можна застосовувати і для людей, то обробила і себе. І так, він дійсно допомагає»,

– ЛЮБОВ, ВЛАСНИЦЯ КОТА ТА СОБАКИ.

Комбінуйте Sentry Natural Defense з різними препаратами від паразитів, щоб досягти максимального захисту улюбленця. Головне, щоб діючі речовини засобів не повторювалися.

Spica бажає вам приємного та безпечного літа!

Антигельмінтики для котів
Будиночки та спальні місця
Вирішення проблем у котів
Вітаміни для котів
Гігієна будинку
Годівниці та поїлки для котів
Дверцята для котів
Догляд за вухами котів
Догляд за очима котів
Догляд за пащею котів
Догляд за шерстю котів
Засоби від бліх та кліщів для котів
Заспокійливі засоби для котів
Будиночки для гризунів
Вирішення проблем у гризунів
Вітаміни для гризунів
Гігієна будинку
Годівниці та поїлки
Догляд за вухами гризунів
Догляд за зубами гризунів
Догляд за шерстю гризунів
Іграшки для гризунів
Інструменти для видалення линяючої шерсті гризунів
Клітки для гризунів
Корм для гризунів
Ласощі для гризунів
Повідці та шлеї для гризунів
Сумки та переноски для гризунів
Товари для тхорів
Туалети та наповнювачі для гризунів

Зберігання та використання оптовим інтернет-магазином "spica.ua" наданих користувачами особистих даних повністю відповідає чинному законодавству України щодо недоторканності особистої інформації. Особисті дані користувачів не надаються третім особам, але зберігаються надання послуги продажу товарів, представлених на нашому сайті. Компанія залишає за собою право використовувати цю інформацію в маркетингових цілях.

Реєструючись та оформляючи замовлення на сайті оптового інтернет-магазину spica.ua, ви погоджуєтесь зі справжніми умовами. Більш детальну інформацію про умови використання сайту та інші питання викладено у відповідних розділах:

Умови використання сайту: http://spica.ua/terms/
Доставка та оплата: http://spica.ua/payment/
Гарантійні зобов'язання: http://spica.ua/warranty/
Допомога (часті питання): http://spica.ua/faq/